Sindikat PPDIV

A+ A A-

Sindikat PPDIV u Trogiru održao još jedan seminar za sve svoje sindikalne povjerenike, članove radničkih vijeća i povjerenike radnika za zaštitu na radu

Trogir2 Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV), u suradnji sa EDUCA-om ([email protected]), sustavom za osposobljavanje sindikalnih i radničkih predstavnika u razdoblju od 09. do 11. studenog u hotelu Medena kod Trogira održao je seminar za više od dvjesto svojih aktivista.

Pod geslom „Zajedno smo jači“ što podrazumijeva timski rad i razvoj ljudskih potencijala u izgradnji modernog sindikata, u dva dana obrađeno je više tema, s posebnim naglaskom na timski rad, te razvoj ljudskih potencijala u izgradnji modernog sindikata.

Trogir3 Uvodnu riječ, kao i presjek ovogodišnjih aktivnosti u Sindikatu PPDIV podnio je njegov predsjednik Denis Paradiš,  dok je moderator seminara bio  Darko Šeperić, izvršni tajnik za edukaciju i projekte Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Treneri EDUCA-e za ovaj seminar  bili su Dijana Šobota – izvršna tajnica za međunarodnu suradnju i organizacijski razvoj SSSH, Domagoj Ferdebar - tajnik Sindikata graditeljstva Hrvatske, Maja Mirt - koordinatorica odnosa s javnošću i odnosa sa međunarodnim udrugama Sindikata turizma i usluga Hrvatske, Nediljka Buklijaš - stručna suradnica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Aleksandra Dučkić – glavna sindikalna povjerenica Sindikata EKN u Plivi Hrvatska d.o.o.

Trogir1 Seminar je bio organiziran na interaktivnom principu, kroz radionice na kojima su bile obrađivane teme poput;“ Kako uspješno sklopiti Kolektivni ugovor“, „Zašto se bavimo sindikalnim radom“, „Izazovi u sindikalnom radu“ , „Što sami možemo učiniti da promijenimo stvari“, „Zašto je važno biti član sindikata“, te „Koja je uloga sindikalnih povjerenika“.

U posebnom dijelu seminara predstavljena su i postignuća Sindikata PPDIV Hrvatske i SSSH Hrvatske u zastupanju interesa članova sindikata, a među njima posebno su bila dojmljiva iskustva koja su nam prenijeli kolege iz Tvornice ulja Čepin i Vodoprivrede Sisak koji su svojevremeno, pod okriljem Sindikata PPDIV-a svoje članstvo predvodili u borbi za opstanak svojih poduzeća i očuvanje radnih mjesta naših članova. 

Prijava ili Registracija

Prijava