Sindikat PPDIV

A+ A A-

Održan još jedan uspješan seminar Sindikata PPDIV-a

U Hotelu Medena u Trogiru, 25. i 26. listopada, uspješno je održan seminar «Korak po korak za jači PPDIV: Proaktivnim pristupom i pozitivnom komunikacijom do uspješnijeg socijalog dijaloga».

20181026 091054

Seminaru je prisustvovalo dvjestotinjak sindikalnih povjerenika, članova radničkih vijeća i povjerenika radnika za zaštitu na radu.

Predavanja su održali treneri iz [email protected] sustava za osposobljavanje sindikalnih i radničkih predstavnika: Darko Šeperić, izvršni tajnik za edukaciju i projekte, Savez samostalnih sindikata Hrvatske; Nediljka Buklijaš, stručna suradnica za edukaciju i mlade, Savez samostalnih sindikata Hrvatske; Gordana Palajsa, voditeljica pravnih poslova, Savez samostalnih sindikata Hrvatske; Domagoj Ferdebar, glavni tajnik Sindikata graditeljstva Hrvatske; Maja Mirt, koordinatorica odnosa s javnošću i odnosa s međunarodnim udrugama, Sindikat turizma i usluga Hrvatske; Aleksandra Dučkić, glavna sindikalna povjerenica u Plivi, Samostalni Sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske.

Seminar je otvorio predsjednik Sindikata PPDIV-a, Denis Paradiš.

20181026 091046

20181027 122201

Održan prosvjed protiv mirovinske reforme

dozivi mirovinu logo final

Na Europskom trgu u Zagrebu u subotu 20. listopada, održan je javni prosvjed protiv predložene mirovinske reforme kojom se predviđa produljenje životne dobi za odlazak u punu starosnu mirovinu na 67 godina i dodatna penalizacija prijevremenog umirovljenja.

Prosvjed “DOŽIVI MIROVINU! I TEBE SE TIČE” organizirale su tri sindikalne središnjice – Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Matica hrvatskih sindikata i Nezavisni hrvatski sindikati.

44522751 1367203040122312 273996004129243136 o

Na prosvjedu se okupilo nekoliko tisuća prosvjednika pristiglih iz svih krajeva Hrvatske, među kojima je bilo i tristotinjak članova Sindikata PPDIV-a.

IMG 4239

Održana sjednica Predsjedništva

Jučer je u središnjem uredu Sindikata PPDIV-a održana izvanredna sjednica Predsjedništva.

IMG 4233

Raspravljalo se i odlučivalo o sudjelovanju članova Sindikata PPDIV-a u javnom prosvjedu protiv prijedloga mirovinske reforme kojeg 20. listopada 2018. godine u Zagrebu organiziraju Savez samostalnih sindikata Hrvatske i udruženi sindikati zajedno s Nezavisnim hrvatskim sindikatima i Maticom hrvatskih sindikata.

Pored odluke o zastupnicima Sindikata PPDIV-a na Osmom kongresu SSSH koji će se održati u studenome, Predsjedništvo je primilo informaciju o pripremi seminara za sindikalne povjerenike, članove radničkih vijeća i povjerenike radnika za zaštitu na radu koji se održava od 25. do 27. listopada ove godine u Trogiru.

Predsjedništvo je primilo informaciju o još jednom uspješno održanome seminaru za naše mlade aktiviste, odnosno o planiranim aktivnostima na međunarodnom planu koje Sindikat PPDIV ima u rasporedu za listopad i studeni.

IMG 4234

Održana još jedna edukacija mladih aktivista Sindikata PPDIV-a

Što mogu učiniti za Sindikat?!

20180921 165924

Završena je još jedna radionica naših mladih aktivista, posljednja iz ovogodišnjeg ciklusa, na kojoj su mladi pokazali svu svoju volju, želju, snagu i htijenje u sindikalnom radu.

Tema radionice bila ja kako predstaviti Sindikat mladim, potencijalnim budućim članovima kroz vlastito osmišljenu prezentaciju. Bilo je divno vidjeti kako i sa kolikom voljom mladi pristupaju ovom zadatku, a sve u cilju daljnjeg pridobijanja mladih članova i pomlađivanja sindikalnog pokreta.
Kako su sami u svojim prezentacijama dali naslutiti, važnost uključivanja mladih u sindikalni pokret od iznimnog je značaja, jer upravo su oni ti koji su spremni promijeniti svijet oko sebe svojom snagom, voljom i zajedništvom. Sindikalni pokret je prema njihovom mišljenju pravo mjesto za učiniti velike stvari. Promatrajući uspjehe Sindikata PPDIV kroz njihova poduzeća iz kojih dolaze, u kombinaciji sa onim što oni smatraju važnim, sigurni su kako je to ispravan put.

20180922 113034

Prezentacije koje su sami osmislili, prezentirali su svojim kolegama koji su zajedno sa njima sudjelovali na radionici, vježbajući tako ono što ih u budućnosti očekuje, a to je uključivanje i drugih u pokret.

Kako bi sama vježba protekla što bolje i uspješnije, u samoj prezentaciji pomagali su im, sada već, naši prekaljeni treneri Neda i Darko koji dolaze iz SSSH i koji su uvijek spremni svojim znanjem pomoći onima koji tek kreću ili su tek nedavno zakoračili u „sindikalne vode“. Kako su nam i sami rekli, ugodno su iznenađeni napretkom koji su mladi aktivisti Sindikata PPDIV postigli kroz ovako ciljane edukacije.

20180922 155505

Ono što sada slijedi je rad na terenu i daljnja edukacija koja će provoditi sukladno potrebama situacije u kojima će se mladi nalaziti.
Mladima želimo puno sreće u daljnjem radu i puno novih mladih članova jer kako su i sami rekli u mladima je budućnost i snaga da se društvu vrate vrijednosti koje su u današnje vrijeme potpuno nestale, a na kojima bi se društvo trebalo temeljiti prvenstveno misleći ovdje na zajedništvo i solidarnost svih koji žele dobro ljudima.

20180922 095430

Obilježen Dan Hrvatskih voda

Hrvatske vode obilježile su 142. godinu organiziranog upravljanja vodama u Republici Hrvatskoj i Dan Hrvatskih voda. Vodno gospodarstvo ima iznimnu ulogu u društvenom i gospodarskom razvoju Hrvatske jer je voda neprocjenjiv prirodni resurs.

Dan Hrvatskih voda obilježen je Konferencijom o klimatskim promjenama, na kojoj su sudjelovali predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te predsjednik Sindikata PPDIV-a, Denis Paradiš. Uz predsjednika Sindikata PPDIV-a svečanosti su nazočili Ivica Zečević, glavni povjerenik sindikalne podružnice Hrvatske vode Zagreb; Zoran Čavlović, predsjednik Radničkog vijeća i Zoran Sever, koordinator glavnih sindikalnih povjerenika Hrvatskih voda i glavni povjerenik sindikalne podružnice Hrvatske vode VGO Osijek.

img 20180907 wa0001

Prijava ili Registracija

Prijava