Sindikat PPDIV

A+ A A-

Održane završne godišnje sjednice svih tijela i dodijeljene nagrade i priznanja najboljim sindikalnim povjerenicima za 2018. godinu

12. i 13. prosinca, u Ekoparku Krašograd održane su sjednice svih tijela Sindikata PPDIV-a.

Prvog dana održane su sjednice Financijskog odbora i Statutarne komisije dok su drugoga dana održane sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora.

IMG 5962   IMG 5973

IMG 5976

IMG 5981

Na svečanom dijelu sjednice Glavnog odbora, uz nazočnost svih članova Predsjedništva, Statutarne komisije i Financijskog odbora Sindikata PPDIV-a, dodijeljene su nagrade i priznanja najboljim sindikalnim povjerenicima za 2018. godinu.

  IMG 6019

Za svoj kontinuirani sindikalni rad, za postignute izuzetne rezultate i poseban doprinos radu Sindikata PPDIV-a u 2018. godini, nagrade i priznanja dodijeljene su sljedećim sindikalnim povjerenicima:

REGIJA 1
• MIŠEL KLASIĆ, glavni sindikalni povjerenik PIK Vrbovec mesne industrije d.d.
• DUBRAVKO DESOVIĆ, glavni sindikalni povjerenik KIM d.o.o.

REGIJA 2
• VESNA ŠTIMAC, glavna sindikalna povjerenica Hrvatskih duhana
• ZVONKO MATIJEVIĆ, glavni sindikalni povjerenik Sladorane

REGIJA 3
• KSENIJA HORVAT, glavna sindikalna povjerenica Podravke
• RADOJKA SAVANOVIĆ, sindikalna povjerenica Iride-Daruvar

REGIJA 4
• JOSO-LJUBO PAVLOVIĆ, glavni sindikalni povjerenik Cromaris d.d. Zadar
• IVICA BOBIĆ, sindikalni povjerenik Solane Pag d.d.

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

U nedjelju 18. studenoga obilježen je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. kojim povodom su se u Gradu-heroju okupili građani iz cijele Hrvatske i šire i time izrazili poštovanje prema žrtvi hrvatskih branitelja, svih koji su dali život za slobodnu demokratsku Hrvatsku, kao i prema žrtvi grada Vukovara, simbola Domovinskog rata.

Dva dana ranije, žrtvama su se poklonili i predstavnici Sindikata PPDIV-a – predsjednik Denis Paradiš, regionalni povjerenik Ante Krajina, član Predsjedništva i glavni sindikalni povjerenik sindikalne podružnice PIK Vinkovci Vladimir Košutić i Ivica Hrgović, sindikalni povjerenik sindikalne podružnice Vupik iz Vukovara.

IMG 0570 copy

IMG 0576 copy copy

Održan još jedan uspješan seminar Sindikata PPDIV-a

U Hotelu Medena u Trogiru, 25. i 26. listopada, uspješno je održan seminar «Korak po korak za jači PPDIV: Proaktivnim pristupom i pozitivnom komunikacijom do uspješnijeg socijalog dijaloga».

20181026 091054

Seminaru je prisustvovalo dvjestotinjak sindikalnih povjerenika, članova radničkih vijeća i povjerenika radnika za zaštitu na radu.

Predavanja su održali treneri iz [email protected] sustava za osposobljavanje sindikalnih i radničkih predstavnika: Darko Šeperić, izvršni tajnik za edukaciju i projekte, Savez samostalnih sindikata Hrvatske; Nediljka Buklijaš, stručna suradnica za edukaciju i mlade, Savez samostalnih sindikata Hrvatske; Gordana Palajsa, voditeljica pravnih poslova, Savez samostalnih sindikata Hrvatske; Domagoj Ferdebar, glavni tajnik Sindikata graditeljstva Hrvatske; Maja Mirt, koordinatorica odnosa s javnošću i odnosa s međunarodnim udrugama, Sindikat turizma i usluga Hrvatske; Aleksandra Dučkić, glavna sindikalna povjerenica u Plivi, Samostalni Sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske.

Seminar je otvorio predsjednik Sindikata PPDIV-a, Denis Paradiš.

20181026 091046

20181027 122201

Održan prosvjed protiv mirovinske reforme

dozivi mirovinu logo final

Na Europskom trgu u Zagrebu u subotu 20. listopada, održan je javni prosvjed protiv predložene mirovinske reforme kojom se predviđa produljenje životne dobi za odlazak u punu starosnu mirovinu na 67 godina i dodatna penalizacija prijevremenog umirovljenja.

Prosvjed “DOŽIVI MIROVINU! I TEBE SE TIČE” organizirale su tri sindikalne središnjice – Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Matica hrvatskih sindikata i Nezavisni hrvatski sindikati.

44522751 1367203040122312 273996004129243136 o

Na prosvjedu se okupilo nekoliko tisuća prosvjednika pristiglih iz svih krajeva Hrvatske, među kojima je bilo i tristotinjak članova Sindikata PPDIV-a.

IMG 4239

Održana sjednica Predsjedništva

Jučer je u središnjem uredu Sindikata PPDIV-a održana izvanredna sjednica Predsjedništva.

IMG 4233

Raspravljalo se i odlučivalo o sudjelovanju članova Sindikata PPDIV-a u javnom prosvjedu protiv prijedloga mirovinske reforme kojeg 20. listopada 2018. godine u Zagrebu organiziraju Savez samostalnih sindikata Hrvatske i udruženi sindikati zajedno s Nezavisnim hrvatskim sindikatima i Maticom hrvatskih sindikata.

Pored odluke o zastupnicima Sindikata PPDIV-a na Osmom kongresu SSSH koji će se održati u studenome, Predsjedništvo je primilo informaciju o pripremi seminara za sindikalne povjerenike, članove radničkih vijeća i povjerenike radnika za zaštitu na radu koji se održava od 25. do 27. listopada ove godine u Trogiru.

Predsjedništvo je primilo informaciju o još jednom uspješno održanome seminaru za naše mlade aktiviste, odnosno o planiranim aktivnostima na međunarodnom planu koje Sindikat PPDIV ima u rasporedu za listopad i studeni.

IMG 4234

Prijava ili Registracija

Prijava