Sindikat PPDIV

A+ A A-

U CROMARIS D.D. ZADAR POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

015

Potpisan je 17.5.2019.god. u Zadru novi kolektivni ugovor u poduzeću „CROMARIS“ d.d. Zadar, u ime Sindikata PPDIV Sindikalne podružnice kolektivni ugovor potpisao je Glavni sindikalni povjerenik kolega Joso Ljubo Pavlović, a u ime poduzeća „CROMARIS“ d.d. Zadar direktor gosp. Goran Markulin.

013

Potpisu su bili nazočni : Predsjednik Sindikata PPDIV Hrvatske kolega Denis Paradiš, voditeljica poslovne podrške gđa. Ivanka Radulić, članovi pregovaračkog tima kolegica Gordana Berović Baketić, kolega Nediljko Klanac, kolega Damir Miletić te Regionalni povjerenik-dopredsjednik Sindikata PPDIV Hrvatske Ivica Blažević.

014
Novi kolektivni ugovor rezultat je pregovora koji su vođeni između pregovaračkog tima Sindikata PPDIV Hrvatske –Sindikalne podružnice „CROMARISA“ d.d. Zadar, te pregovaračkog tima uprave „CROMARISA“ d.d. Zadar na čelu sa direktorom Goranom Markulinom.
Kolektivnim ugovorom uređena su prava i obveze iz područja radnih odnosa, plaća naknada i drugih novčanih primitaka radnika, radno vrijeme, odmore i dopuste, ostvarivanje prava i obveza iz radog odnosa, zaštita života i zdravlja i privatnosti radnika, uvjeti za rad Sindikata, Radničkog vijeća, Povjerenika za zaštitu na radu. Radnici imaju pravo na policu kolektivnog osiguranja za vrijeme provedeno na radu (uključujući vrijeme dolaska i odlaska s posla).

010
Ovim kolektivnim ugovorom ugovoreno je pravo i na ostala primanja na koja radnik ima pravo i to: otpremnina, povećanje Uskrsnice u iznosu od 500,00 kuna koja je već isplaćena, povećanje regresa u iznosu od 500,00 kuna. Dogovoreno je povećanje Božićnice s tim da se 01.11.2019.god. ponovno održimo sastanak kako bi utvrdili iznos povećanja obzirom na poslovne rezultate. Jubilarna nagrade, solidarne pomoći, dar djeci, i druga osobna primanja. u visini do maksimalno neoporezivog iznosa sukladno propisima važećim u trenutku isplate.
Rok važenja odredbi ovog kolektivnog ugovora utvrđuje se do 31.05.2020.god. a primjenjuje se od 01.6.2019.god.
Potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo potpisanim kolektivnim ugovorom kao nastavkom socijalnog dijaloga u poduzeću „CROMARISU“, te oblikom reguliranja prava i obaveza, te nadu u još bolje poslovanje društva koje bi na taj način omogućilo višu razinu financijskih prava radnika i sigurnost radnih mjesta.

Prijava ili Registracija

Prijava