Sindikat PPDIV

A+ A A-

Vinoplod-Vinarija d.d. Šibenik nakon punih 20 godina dobila novi Kolektivni ugovor

Vinoplod1 Prošlotjedni petak 13. po dobrome pamtit će radnici Vinoplod-Vinarije iz Šibenika. Naime, nakon punih 20 godina, predstavnici Sindikata PPDIV sa direktorom Vinoploda u njihovo ime sklopili su i potpisali novi Kolektivni ugovor koji im garantira određenu razinu prava i materijalnog statusa.

Nakon pregovora, koji su relativno kratko trajali, pregovarački timovi dogovorili su konačan tekst kojeg su potpisali Mile Gojanović sindikalni povjerenik Sindikata PPDIV podružnice „VINOPLOD-VINARIJA d.d. Šibenik, te član uprave - Glavni direktor Damir Lasan. Potpisivanju su prisustvovali i predsjednik Sindikata PPDIV Denis Paradiš, te regionalni povjerenik i dopredsjednik Sindikata Ivica Blažević.

Vinoplod3 Kolektivnim ugovorom uređena su prava i obveze iz područja radnih odnosa, plaća naknada i drugih novčanih primitaka radnika, radno vrijeme, odmori i dopusti, ostvarivanje prava i obveza iz radog odnosa, zaštita života i zdravlja i privatnosti radnika, te uvjeti za rad sindikata, radničkog vijeća i povjerenika radnika za zaštitu na radu.

Ugovorena je najniža bruto plaća u iznosu od 3.276,00 kn za koeficijent 1. Osnovna plaća radnika povećava se za rad u dane blagdana i neradne dane propisane Zakonom 50%, za rad nedjeljom 50%, za prekovremeni rad 50%, za noćni rad 50%, te za dvokratni rad 10% i za rad u tri smjene 20%.

Vinoplod2 Ovim kolektivnim ugovorom ugovoreno je pravo i na ostala primanja na koja radnik ima pravo i to: otpremnina, regres za godišnji odmor, Božićnica, jubilarna nagrada, solidarne pomoći, dar djeci bez obzira tko je nosilac zdravstvenog osiguranja i druga osobna primanja u visini do maksimalno neoporezivog iznosa sukladno važećim propisima RH u koliko rezultati poslovanja to omoguće.

Potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo potpisanim kolektivnim ugovorom kao oblikom reguliranja međusobnih prava i obaveza radnika i poslovodstva u „VINOPLOD-VINARIJI“ d.d. Šibenik, te nadu u još bolje poslovanje društva koje bi na taj način omogućilo višu razinu materijalnih prava radnika.

Sklapanjem kolektivnim ugovorom radnici su dobili sigurnost, poslodavac jamstvo stabilnosti uvjeta privređivanja, a Sindikat nastavak partnerskih odnosa.

Prijava ili Registracija

Prijava