Sindikat PPDIV

A+ A A-

U tvornici za preradu ribe „Sardina“ iz Postira na Braču potpisane izmjene i dopune kolektivnog ugovora

postira Sukladno partnerskim odnosima i međusobnom uvažavanju Sindikata PPDIV i Uprave poduzeća „Sardine" iz Postira na Braču, sredinom studenog, u prostorijama novootvorene tvornice potpisane su izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za ovu tvornicu.

Kolektivnim pregovorima pristupilo se s ciljem poboljšanja materijalnog položaja radnika, te usklađivanja nekih odredbi sa novim Zakonom o radu.

Dogovorene izmjene i dopune kroz Aneks postojećeg kolektivnog ugovora u ime Sindikata PPDIV potpisao je Darko Cvitanić, glavni sindikalni povjerenik podružnice „Sardina" i predsjednik Uprave Mislav Bezmalinović, te članovi Uprave Davor Gabela i Jadranko nežak.

Važno je napomenuti da će se potpisani aneks kolektivnog ugovora retroaktivno primjenjivati i kod isplate plaće za listopad 2014. godine, jer je kroz korekciju koeficijenata za pojedina radna mjesta došlo j do povećanja osnovne plaća čak za 10%.

Potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo potpisanim izmjenama i dopunama kolektivnog ugovora kao oblikom reguliranja prava i obaveza u „Sardini" iz Postire, te izrazili nadu u još bolje poslovanje društva koje bi omogućilo višu razinu materijalnih prava radnika.

Ovim kolektivnim ugovorom radnici su dobili sigurnost, poslodavac jamstvo stabilnosti uvjeta privređivanja, a sindikat nastavak partnerskih odnosa.

Prijava ili Registracija

Prijava