Sindikat PPDIV

A+ A A-

Potpisan Kolektivni ugovor u Zdenka – mliječni proizvodi d.o.o.

Zdenka 2020
Pregovori koji su započeli u studenom prošle godine ovih su dana okončani potpisivanjem Kolektivnog ugovora na rok od dvije godine.
Sam tijek pregovora nije bio nimalo lak ni jednostavan, a sve je započelo situacijom gdje nije postignut dogovor oko sklapanja Izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora, a za koje je inicijativu prema poslodavcu uputila Sindikalna podružnica Zdenka, odnosno imenovani Pregovarački odbor.
Nakon toga se ušlo u postupak mirenja koje nije donijelo rezultata, pa je nakon izvedenog zaključka od strane Miritelja kako mirenje nije uspjelo, pokrenut niz aktivnosti kako koje su na kraju rezultirale pozitivnim završetkom.
Sindikalna podružnica, na čelu sa Glavnim sindikalnim povjerenikom Darkom Novotnijem uz svu potporu i pomoć Sindikata PPDIV i njegovih stručnih službi, provela je i osobno izjašnjavanje među članovima koje je bilo preduvjet za pokretanje drugih industrijskih akcija s ciljem povećanja materijalnih prava svih radnika.
Rezultat osobnog izjašnjavanja, a kojem je prethodio i Sindikalni skup, nije nikoga iznenadio. Za pokretanje industrijske akcije izjasnilo se 99,17% članova, te se shodno tome prema Predsjedništvu uputio Zahtjev za davanje suglasnosti oko provođenja štrajka. Predsjedništvo je vrlo brzo dalo suglasnost, a jednako tako odrađene su i sve pripreme oko organiziranja tiskovne konferencije kako bi se širu javnost upoznalo sa razlozima za štrajk i stanjem u poduzeću Zdenka – mliječni proizvodi d. o. o.
Paralelno sa svim tim aktivnostima, vršeni su svi napori kako bi dogovor ipak bio i postignut što je i učinjeno dan uoči tiskovne konferencije.
Kako je u međuvremenu došlo do prestanka važenja Kolektivnog ugovora, odnosno kako se ušlo u produženu primjenu, sklopljen je novi Kolektivni ugovor kojim radnici mogu biti prilično zadovoljni.
Kroz nove odredbe koje su ugovorene radnicima je povećan bruto fiksni dodatak za 300,00 kuna, točno su definirani iznosi prigodnih nagrada i naknade za godišnji odmor koje su kudikamo veće nego su bile do sada, povećana je dobna granica za dar djeci te je u isto vrijeme povećan i novčani iznos dara, ugovoreno je i pravo radnika na jubilarnu nagradu u visini neoporezivog iznosa na način da će biti isplaćena na prvoj slijedećoj plaći za mjesec u kojoj je radnik ostvario to pravo.
Iako put nije bio nimalo lak i jednostavan, krajnji rezultat je hvalevrijedan.
Važno je ovdje istaknuti kako su tijekom osobnog izjašnjavanja, podršku članovima svojim potpisom, davali i radnici koji do toga trenutka nisu bili članovi što je svakako bio znak poslodavcu da postoji ozbiljna namjera radnika sudjelovanja u štrajku, ali i sudjelovanja na tiskovnoj konferenciji, te kako postoji nezadovoljstvo trenutnim stanjem i kako je njega potrebno unaprijediti.
U poduzeću Zdenka – mliječni proizvodi d. o. o. koje trenutno zapošljava oko 200 radnika sindikalno je organizirano trenutno njih 140 što je i bio preduvjet konačnog ishoda postupka. Dodamo li tome i više od 20 radnika koji su dodatno podržali napore kolega iz ove podružnice, valja reći kako je jedinstvo no što krasi zaposlene u navedenom poduzeću.
U ime Sindikata PPDIV Kolektivni ugovor potpisao je kolega Darko Novotni naš Glavni sindikalni povjerenik uz prisustvo Predsjednice Radničkog vijeća Melita Jurić, dok je ispred poslodavca to učinio direktor Željko Gatjal.
Čestitke na uspjehu našim kolegama iz Sindikalne podružnice Zdenka.

ZAJEDNO KA ODRŽIVOM SOCIJALNOM DIJALOGU - ZAKOS

Predsjednik Sindikata PPDIV Denis Paradiš sudjelovao na Okruglom stolu pod nazivom „Socijalni dijalog u prehrambenoj industriji – mogućnosti i perspektive“.

Okrugli stol 1 copy copy
U sklopu projekta u kojem sudjeluju tri županije Sjeverozapadne Hrvatske, jučer je u Podravki održan Okrugli stol pod nazivom „Socijalni dijalog u prehrambenoj industriji – mogućnosti i perspektive“ kojega je ispred Gospodarsko-socijalnog vijeća Koprivničko-križevačke županije moderirao i vodio Davor Vrbek Regionalni povjerenik Regije III, a u sklopu projekta „Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu – ZAKOS“ koji se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda.

Okrugli stol 2
Nositelj ovog projekta je Varaždinska županija, a partneri su Međimurska županija, Koprivničko-križevačka županija, Hrvatska udruga poslodavaca, Tekstilno-tehnološki fakultet, Sveučilište Sjever, AZRA d.o.o. te Sindikat tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 680.000,00 kn.

Okrugli stol 4

Svrha projekta je doprinijeti kvaliteti i kontinuitetu socijalnog dijaloga u SZ Hrvatskoj kroz osnaživanje stručnih i administrativnih kapaciteta svih dionika socijalnog dijaloga, odnosno vođenje dijaloga kojim bi se razmjenjivale informacije i osigurala intenzivna razmjena mišljenja o prijedlozima mjera za rješavanje određenih problema te na kraju i razini pregovaranja koja predstavlja obvezu nalaženja kompromisnih rješenja.

Domaćin ovog skupa bila je Podravka, naša najveća prehrambena kompanija i Regionalni lider u Prehrambenoj industriji koja sigurno može poslužiti kao primjer uspješnog poduzeća koji se između ostalog temelji i na kvalitetnom socijalnom dijalogu koji je na izuzetno visokom nivou.

Predsjednik Paradiš, govoreći na ovom skupu istaknuo je važnost socijalnog dijaloga, te prisutne upoznao sa stanjem socijalnog dijaloga u prehrambenoj industriji budući Sindikat PPDIV kao najveći Granski Sindikat pokriva više od 200 poduzeća iz Prehrambenog Sektora.
Složio se kako je Podravka pravo mjesto gdje mogu sindikati i poslodavci doći do tema koje su važne za radnike i članove, a da bi se popravio njihov status jer su Sindikatu PPDIV položaj radnika i članova te uvjeti rada i materijalna prava vrlo bitni.

Govoreći o stanju socijalnog dijaloga i ukupnog stanja u prehrambenoj industriji rekao je kako stanje nije loše, ali kako može i mora biti bolje. Prema njegovim riječima Poslodavci svakako moraju promijeniti neke stvari kako bi zadržali naše radnike jer oni žele ostati i raditi, ali za to moraju biti dostojanstveno plaćeni i uvjeti rada moraju biti bolji. Isto tako, istaknuo je, kako i Vlada mora odraditi svoj dio posla jer gledajući tripartitni socijalni dijalog, upravo je država ta koja je najslabija karika u ovom trenutku.

Sindikat PPDIV svjestan je važnosti socijalnog dijaloga kako na razini poduzeća tako i na državnoj razini i aktivno sudjeluje u socijalnom dijalogu na polju Poljoprivredno-prehrambenog sektora zajedno sa Hrvatskom udrugom poslodavaca iz navedenog sektora te se kroz svoj rad zalaže za dodatna rasterećenja koja smatra nužnim kao što su ukidanje poreza na topli obrok i niz drugih stvari koje su u ovom trenutku porezno opterećenje jer tu vide mogućnost da se taj novac prelije u džepove radnika.

Okrugli stol 3
Kako je na kraju zaključeno, ovo je projekt koji svakako treba podržati i razvijati jer samo zajedničkim nastupom svih triju strana počevši sa lokalne razine pa sve prema vrhu vlasti moguće je učiniti kvalitetne pomake i učiniti nešto da nam svakog dana ne odlazi sve veći broj obitelji svoju sreću i egzistenciju potražiti u tuđi svijet.

slike preuzete s e-Podravina.hr

Završeni kolektivni pregovori u Podravki

Dodatno poboljšanje materijalnog statusa za sve radnike

Nakon četiri mjeseca pregovora, Uprava i Sindikati koji djeluju u Grupi Podravka postigli su dogovor oko izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora.

Za tu je prigodu organizirana i konferencija za medije na kojoj su prisutne medije o postignutom dogovoru izvijestili naša kolegica dopredsjednica Sindikata PPDIV Ksenija Horvat koja obnaša dužnost glavne sindikalne povjerenice u Podravki d.d. i koja je između ostaloga bila i Voditelj pregovaračkog tima Sindikata, te predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

izvor: Podravka

izvor: Podravka

Ono zbog čega radnici mogu biti zadovoljni je povećanje najniže plaće za oko 1000 kuna, povećanje osnovne plaće, povećanje fiksnog dodatka sa dosadašnjih 400 na 470 kuna, isplaćivanje dodatka za mjesni prijevoz u iznosu 170 kuna neto kojim će biti obuhvaćeni svi radnici, a poslodavac će i jednom godišnje uplaćivati za svakog radnika u 3. mirovinski stup štednju od 1000 kuna proporcionalno prema broju mjeseci koje radnik provede na radu u Podravki. Ovom mjerom će biti obuhvaćeni svi radnici, pa tako i oni koji u ovom trenutku imaju ugovor o radu na određeno vrijeme. Isto tako povećati će se iznos jubilarnih nagrada do maksimalno neoporezivog iznosa, Uskrsnica će umjesto dosadašnjih 400 kuna iznositi 600 kuna što je povećanje od 50%, a povećan je i iznos za smrt člana uže obitelji sa 2500 na 3000 kuna.

Podravka je ovime napravila veliki iskorak jer će plaće prosječno rasti za više od 250 kuna neto, a ako uzmemo u obzir i uplatu u 3. mirovinski stup onda je taj iznos 330 kuna neto. Ono što je još važnije je kako će dosadašnje najniže plaće rasti za otprilike 1000 kuna neto, a što je već u primjeni od 1. listopada bez obzira što su pregovori trajali nešto duže.

Sve je ovo izuzetno važno za položaj radnika čija prava upravo počivaju na Kolektivnom ugovoru kroz koji su dodatno osnažena u odnosu na prava zajamčena Zakonom o radu.
Uprava Podravke ovakvim je pristupom u pregovorima pokazala duh pozitivne politike prema svojim zaposlenicima jer dodatno unapređenje prava radnika preduvjet je za uspješnije i kvalitetnije poslovanje, a svi znamo kako bez zadovoljnog radnika nema uspješne kompanije.

Konferenciji za medije prisustvovao je i predsjednik Sindikata PPDIV Denis Paradiš koji je ovu priliku iskoristio da sa predsjednikom Uprave Podravke Marinom Pucarom razgovara i o situaciji u drugim poduzećima koja su ili u vlasništvu Podravke ili pak s njima usko surađuje, a u kojima Sindikat PPDIV ima svoje članove.

izvor: Marko Posavec, Drava info

izvor: Marko Posavec, Drava info

Kolektivni ugovor u PZ Čakovcu ostaje i dalje na snazi – unaprijeđena materijalna prava

U Čakovcu su krajem svibnja., Sindikalni povjerenik Zdravko Repalust i Upravitelj Zadruge Branko Krnjak potpisali IV Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora.
Potpisivanjem IV Izmjena i dopuna produženo je važenje Kolektivnog ugovora za dvije godine.
Nakon inicijative koju je prema poslodavcu uputila SP PZ Čakovec kako bi pristupila pregovorima s namjerom da unaprijedi barem dio materijalnih prava sukladno mogućnostima poduzeća, održan je sastanak sa Upraviteljem kojem je nazočio i Regionalni povjerenik Regije III Davor Vrbek te Predsjednik Nadzornog odbora poduzeća Josip Drvoderić. Tijekom sastanka Upravitelj je prisutne upoznao sa stanjem u poduzeću, te ekonomskom situacijom i planovima za budućnost. Raspravljajući o materijalnim pravima radnika, zatraženo je da se izvidi svaka mogućnost povećanja istih. Nakon analize stanja i mogućnosti došlo se do zajedničkog rješenja sa kojim obje strane mogu biti zadovoljne.
Postignut je zajednički dogovor kojim su povećani dodaci za noćni, prekovremeni i rad nedjeljom, te je došlo do povećanja iznosa naknade za prehranu radnika. Ako ovdje uzmemo u obzir da je prošlogodišnjim potpisivanjem Izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora došlo do drugačijeg, povoljnijeg, obračuna putnih troškova i da je netom prije toga podignuta osnovna plaća, onda uistinu možemo biti zadovoljni postignutim u prošloj i ovoj godini.
Produkt je ovo međusobnog povjerenja i uvažavanja socijalnih partnera u poduzeću koje krasi jedan vrlo kvalitetan socijalni dijalog. U isto vrijeme vidljiva je i socijalna osjetljivost i odgovornost poslodavac da je u ovim teškim vremenima iznašao načina kako bi došlo do povećanja barem dijela materijalnih prava.
Za očekivati je daljnji oporavak cjelokupnog gospodarstva u Republici Hrvatskoj u narednom periodu što bi uvelike pomoglo i poboljšanju stanja u našim poduzećima, pa tako i daljnjim mogućnostima unapređenja materijalnih, ali i svih drugih prava radnika. Jednako tako očekujemo od Vlade RH daljnje rasterećenje poreza na dohodak kroz smanjenje poreznih stopa, povećanje osobnog odbitka ali i ukidanje nekih oporezivih stavki kao što su naknada za prehranu i tome slično.

Potpisivanje IV Izmjena i dopuna
Činu potpisivanja IV Izmjena i dopuna, uz već navedene Repalust Zdravka ispred Sindikata PPDIV Sindikalne podružnice PZ Čakovec i Upravitelja Zadruge Krnjak Branka, prisustvovali su i Regionalni povjerenik Regije III Davor Vrbek i Predsjednik NO poduzeća PZ Čakovec Josip Drvoderić.

Kolegama iz PZ Čakovec čestitamo na postignutome i želimo im i u narednom periodu samo pozitivne promjene.

Sindikat PPDIV i VAJDA d.d. potpisali Izmjene i dopune Kolektivnom ugovoru

Naknada troškova prijevoza, topli obrok, jubilarne nagrade, stimulativni dio plaće samo su dio radničkih prava zajamčenih Kolektivnim ugovorom koje je Sindikat PPDIV osigurao i u narednom razdoblju za sve zaposlene u poduzeću Vajda d d iz Čakovca.

Izmjene i dopune Kolektivnom ugovoru sklopljene su 22. svibnja u čakovečkoj Mesnoj industriji Vajda u vrlo kratkom roku, a nakon upućene Inicijative od strane SP Vajda. Za Sindikat PPDIV to je znak kako u Mesnoj industriji Vajda zaposlenike smatraju svojim najvrednijim resursom i kako su oni važan stup stoljetne tradicije na kojoj počiva poslovanje ovog poduzeća. Kroz vrlo kvalitetan socijalni dijalog kojeg Sindikat PPDIV ima sa poslodavcem u poduzeću Vajda, a koji počiva na međusobnom povjerenju i uvažavanju, nastavlja se primjena Kolektivnog ugovora kojim se dodatno osnažuju i uvećavaju prava radnika od onih koja su propisana Zakonom o radu. kolektivni ugovor u ovom poduzeću je duga tradicija, a dolaskom novog vlasnika i ulaskom Vajde d d u Grupaciju Pivac taj je kontinuitet nastavljen.

Sindikalna strana ovakvim pristupom vrlo je zadovoljna jer je to jedini ispravni put da se prava radnika reguliraju na jedan bolji i primjereniji način od onih koje propisuje Zakon o radu. Kako bi u budućnosti stvari mogle biti još bolje pokazuje i sam vlasnik koji je od dolaska u ovo poduzeće krenuo sa velikim investicijama koje se broje u desecima milijuna kuna. Na ovaj će se način uvjeti rada radnika podići na još jedan bolji i kvalitetniji nivo, ali su investicije zalog i za jedno uspješnije poslovanje. Stoga se u budućnosti očekuje dodatno povećanje prava radnika koje će Sindikat PPDIV kroz Kolektivni ugovor nastojati dogovoriti sa poslodavcem.

Ono što je važno reći je kako su plaće u protekle tri godine rasle 35% i kako se usprkos problemu odlaska radnika u inozemstvo sa kojim smo svi svakodnevno suočeni, bilježi povratak radnika u pogone ovog poduzeća.

Samo u prošloj godini na razini tvrtke plaća je porasla za 10%, što je nastavak pozitivnih trendova započetih ulaskom u Grupaciju Pivac krajem 2015. godine. Ovo je jasna poruka kako je osnovni cilj privući i zadržati kvalitetne i dobre radnike i kako su ih u ovom poduzeću spremni i adekvatno plaćati.
Investicijski ciklus nastaviti će se i u 2019. godini, a završetak dijela investicija biti će već krajem ove godine čime će se prije svega proširiti skladišni i ekspeditivni kapaciteti te modernizirati rashladni sustav. Ono što se očekuje u budućnosti je dogradnja, rekonstrukcije i modernizacija proizvodnog pogona, ali i nabavka strojeva i opreme sve kako bi sustav kvaliteti proizvoda bio na najvišoj mogućoj razini, a s time uvjeti za daljnji rast same tvrtke.
Konačni cilj je da se kroz organiziranu mrežu kooperacije omogući maksimalno korištenje domaće sirovine u finalnim proizvodima cijele Grupacije Pivac.

U ime Sindikata PPDIV, uz nazočnost regionalnog povjerenika Regije III, Izmjene i dopune Kolektivnom ugovoru potpisao je naš kolega Bruno Glavak kao Glavni Sindikalni povjerenik SP Vajda.

Manja 1

Ispred Poslodavca učinio je to Predsjednik Uprave Društva mr. Vladimir Mesarić.

Manja 4

U poduzeću Zdenka – mliječni proizvodi d. o. o. potpisan novi Kolektivni ugovor

Nakon dugih i neizvjesnih pregovora danas, 28. 07. 2017., potpisan je novi Kolektivni ugovor za ovo poduzeće s kojim na kraju svi možemo biti zadovoljni. Iako su pregovori započeli još tamo u listopadu prošle godine kada je od strane podružnice upućena inicijativa, završili su tek danas stavljanjem potpisa na novi Kolektivni ugovor kojim su poboljšana materijalna prava radnika u dijelu putnog troška.
Da pregovori nisu bili laki pokazuje i činjenica kako je za ovo što radnici imaju danas bilo potrebno provesti i postupak mirenja koje je završilo neuspješno, te odraditi referendum za štrajk. Na kraju, poslodavac je ipak pristao ispuniti zahtjev sindikalne strane te će tako radnici od sada dobivati puni iznos putnog troška. Do sada je to bio iznos 50% mjesečne karte, dok radnici koji su bili od poduzeća udaljeni manje od dvije autobusne stanice niti nisu dobivali naknadu. Za njih će sada naknada iznositi 150,00 kn.
Kolektivni ugovor vrijedit će do kraja ove godine, a sve odredbe dosadašnjeg su ostale nepromijenjene. Obzirom na rok važenja vrlo skoro je za očekivati novu inicijativu kojom će se u narednoj godini pokušati poboljšati još neko materijalno pravo, a naglasak će prije svega biti na samoj plaći radnika.
Kolektivni su ugovor potpisali direktor poduzeća Željko Gatjal i naš kolega Sindikalni povjerenik Darko Novotni.

zdenka2vk copy

Prijava ili Registracija

Prijava