Sindikat PPDIV

A+ A A-

U virovitičkom poduzeću Hrvatski duhani potpisan Kolektivni ugovor

Hrvatski duhani 1 Tijekom veljače u  poduzeću Hrvatski Duhani Virovitica  završeni su pregovori između poslovodstva i Sindikata PPDIV, te je usaglašen novi kolektivni ugovor na određeno vrijeme od dvije godine.

Prethodio mu je  Sporazum sklopljen između poslodavca i sindikata kojim je bila i predviđena mogućnost novog ciklusa pregovora kojim bi se uskladili i definirali mnogi segmenti u poduzeću vezani uz radno zakonodavstvo.  

Novim potpisanim kolektivnim ugovorom stoga je za sad produžena valjanost svih stečenih prava, dok su za moguće korekcije i unaprjeđenja pregovori između socijalnih partnera već započeli pa se rezultati očekuju u vremenu koje je pred nama.

Važno je naglasiti da potpisano produljenje kolektivnog ugovora za dvije godine omogućava svim zainteresiranim stranama u poduzeću da se započeti pregovori odvijaju u mirnoj, tolerantnoj i uvažavajućoj atmosferi, bez pritisaka s bilo koje strane, jer radnici i nadalje znaju pod kojim uvjetima rade, tako da s optimizmom možemo o čekivati pregovaračke rezultate.  

Kolektinvi ugovor u Hrvatskim duhanima u ime poslodavca potpisao je  direktor Zlatko Pleša, a u ime Sindikata PPDIV Vesna Štimac, glavni povjerenik PPDIV-ove  podružnice. 

Prijava ili Registracija

Prijava