Sindikat PPDIV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

A+ A A-

Protekli tjedan svoje sjednice održala su sva Tijela Sindikata PPDIV

Protekli tjedan svoje sjednice održala su sva Tijela Sindikata PPDIV

GO2 Protekli tjedan su, u središnjem uredu Sindikata PPDIV u Zagrebu, održane sjednice svih Tijela Sindikata PPDIV. Statutarna komisija i Financijski odbor pripremile su materijale svaka iz djelokruga svoga rada i uputile ga na odlučivanje Predsjedništvu i Glavnom odboru.

Članovi Predsjedništva  na svojoj prošlotjednoj sjednici donijeli su odluku o održvanju seminara za sindikalne povjerenike, članove radničkih vijeća i povjerenike za zaštitu na radu, koji će se održati od 30.ožujka do 1. travnja ove godine u Hotelu Medena u Trogiru. Donesene su i odluke o imenovanjima, pa je tako za Koordinatora Povjerenstva Sindikata PPDIV za područje zaštite na radu izabran Jasmin Kunjko, voditelj ekonomskih poslova, a za člana Koordinacije podružnica iz sustva Hrvatskih voda imenovana je Zrinka Kirin, pravnica Sindikata koja je na toj funkciji zamjenila predsjednika Paradiša.

P2 Osim nabrojenog, Predsjedništvo Sindikata donijelo je odluke o imenovanju članova Komisije za dodjelu sindiklanih pomoći koju sada čine Ivica Zečević (predsjednik), Ivica Blažević i Višnja Petriš, te odluke o izmjenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i načinu rada Sindikata PPDIV, Pravilnika o radu i Pravilnika o financijsko materijalnom poslovanju, a donesena su i Pravila o korištenju službenih automobila. Pročišćeni tekst Statuta, kao i Pravilnik o financijsko materijalnm poslovanju upućen je na konačno donošenje odluke na sjednicu Glavnoom odboru.

GO1 U nastavku, Predsjedništvo je temeljem čl. 7. Sporazuma o osnivanju  Socijalnog vijeća za sektor prehrambene industrije i poljoprivrede sklopljenog između Sindikata PPDIV i HUP -a (UPIIP-a), donijelo odluku o imenovanju članova Socijalnog vijeća  ispred Sindikata PPDIV i to Denisa Paradiša, Marinu Gruban Jeečević, Kseniju Horvat, Silvanu Hodak i Vladimira Košutića. Isto tako donesena je odluka o zamjeni u pregovaračkom timu Sindikata PPDIV u pregovorima sa HUP-om oko granskog kolektivnog ugovora na način da je umjesto Šime Oreškovića, za čelnog pregovarača imenovan predsjednik Denis Paradiš.

Predsjedništvo Sindikata PPDIV na prijedlog predsjednika Paradiša i uz jednoglasnu potporu Zbora I. sindikalne regije, podržalo je  i kandidaturu Stjepana Leboša iz PIK-a Vrbovec za radno mjesto Regionalnog povjerenika za I. regiju Sindikata PPDIV i donijelo doluku o zapošljavanju, a sami  prijedlog o imenovanju uputilo je na odlučivanje Glavnom odboru.

P1 Konačno članovi Predsjedništva donijeli su i odluku o imenovanju organizacijskog odbora za pripremu ovogodišnjih 18. Sportskih susreta Sindikata PPDIV, a data je i suglasnost Predsjedništva za poptis ugovora o organizaciji i donatorstvu  Susreta radnika vodnog gospodarstva koji će se održati od 20.-23. travnja ove godine u Tučepima.

Članovi Glavnog odbora jednoglasno su donijeli odluku o imenovanju Stjepana Leboša na poziciju regionalnog povjerenika za I. sindikalnu regiju od 1. ožujka ove godine, prihvatili su Financijski izvještaj o rezultatima poslovanja Sindikata PPDIV za 2016. godinu,  donijeli odluku o pročišćenom tekstu Statuta Sindikata PPDIV i  usvojili predložene izmjene i dopune Pravilnika.

Predsjednik Sindikata Denis Paradiš informirao je sve članove Tijela o trenutnoj situaciji u prehrambenom i poljoprivrednom sektoru u kojem djeluju podružnice Sindikata te o planu sindiklanih aktivnosti povodom obilježavanja ovogodišnjeg Međunarodnog praznika rada.

Održan seminar Sindikata PPDIV pred izbore za radnička vijeća i povjerenike radnika za zaštitu na radu

Održan seminar Sindikata PPDIV pred izbore za radnička vijeća i povjerenike radnika za zaštitu na radu

015 Prvi ovogodišnji sminar Sindikata PPDIV za sindikalne povjerenike održan je jučer 1. veljače u Bratini i to sa temom "Kako izabrati radničko vijeće i povjerenika radnika za zaštitu na radu".

Seminaru se odazvalo više od 150 PPDIV-ovih sindikalnih aktivista iz podružnica iz cijele Hrvatske, a sve u susret ovogodišnjim redovitim izborima za radnička vijeća i povjerenike radnika za područje zaštite na radu.

Polaznicima jučerašnjeg jednodnevnog seminara uvodno se obratio predsjednik Sindikata PPDIV Denis Paradiš, te ih je uz pozdravne riječi ukratko informirao i o aktivnostima koje je Sindikat PPDIV poduzimao u protekla mjeseca, odnosno od Kongresa do danas. Govoreći pak o samoj temi seminara, prisutnim  kolegama, predsjednik Paradiš je naglasio važnost biranja i postojanja radničkih vijeća u poduzećima gdje Sindikat PPDIV organizira svoje članove.

Polaznici seminara Voditeljica pravnih poslova u Sindikatu PPDIV Marina Gruban Jelečević polaznike seminara provela je kroz temu "Postupak izbora radničkih vijeća", dok je Zrinka Kirin, stručna suradnica - pravnica u sindikatu bila nositeljica teme "Postupak izbora povjerenika radnika za zaštitu na radu".

Nakon ovih stručnih izlaganja uslijedila je rasprava sudionika i iznošenje iskustava iz prakse, pod moderiranjem dopredsjednika Sindikata PPDIV Ivice Blaževića.

Ovogodišnji redoviti izbori za radnička vijeća po prvi puta se provode prema odredbama ZOR-a iz 2014. godine, a to znači na period od četiri godine. Obzirom da se postupak izbora za radničko vijeće primijenjuje i u izborima za povjerenike radnika za zaštitu na radu, preporuka je aktivistima Sindikata PPDIV da, gdje god je to moguće, objedine izbore i za RV i za ZNR.

Redoviti izbori za radnička vijeća u pravilu se uvijek održavaju u travanju, a obzirom na zahtjevnost procedure sami predizborni postupak nerjetko započinje već i u mjesecu ožujku.

 

Na samom početku 2017. godine u poduzećima Tvornica duhana Rovinj (TDR) i Adista iz Rovinja potpisani novi kolektivni ugovori

Na samom početku 2017. godine u poduzećima Tvornica duhana Rovinj (TDR) i Adista iz Rovinja potpisani novi kolektivni ugovori

TDR 3a U prostorijama TDR d.o.o. u Kanfanaru 3. siječnja ove godine potpisani su novi kolektivni ugovori za društva TDR i za ADISTU.

Kolektivni ugovor  su  u ime Uprave TDR-a potpisli član Uprave zadužen za operacije  Ivan Leko i direktorica ljudskih potencijala  Vera Čubranić Bocak, dok  je potpisnik u ime Sindikata PPDIV bio glavni  povjerenik Sindikalne podružnice  Sindikata PPDIV TDR-a Boris Matohanca.

Kolektivni ugovor za poduzeće ADISTA d.o.o. Rovinj potpisali su pak sindikalni povjerenik  Ivan Puhar i direktorica ljudskih potencijala  Vera Čubranić Bocak.

Adista 2a Novi Kolektivni ugovori finalizirani su i stupili su  na snagu nakon prve godine vrlo uspješne integracije TDR-a i Adiste u sustav British American Tobacco Grupe te istovremeno predstavljaju kontinuitet i zadržavanje stečenih radničkih prava, kao i usklađivanje procesa i internih politika društva s praksama uspješne internacionalne grupacije koja, primjerice u području rada i radnih odnosa, edukacije i upravljanja karijerom zaposlenika zaista predstavlja najbolje svjetske standarde i prakse.

Pregovori su trajali kratko, jer se u ovim kompanijama i nadalje vrlo uspješno njeguje i provodi politika socijalnog dijaloga i međusobnog uvažavanja socijalnih partnera.  

Oba potpisana kolektivna ugovora  stupaju na snagu osmog dana od objave, a njihove odredbe primjenjivat će se od  1. siječnja 2017. godine.

TDR 1a Prilikom svečanog čina potpisivanja kolektivnih ugovora, potpisnici su prigodnim riječima iskazali zadovoljstvo postignutim dogovorima koji su definirani novim kolektivnim ugovorima kao oblikom reguliranja prava i obaveza  kako u „TDR-u“ d.o.o. Rovinj, tako i poduzeću ADISTA d.o.o.. Ujedno su izrazili i nadu u još bolje poslovanje društva koje bi potom omogućilo još višu razinu materijalnih prava radnika.

Ovim kolektivnim ugovorima radnici su dobili sigurnost, poslodavac jamstvo stabilnost uvjeta privređivanja to jest odnosa u poduzeću, a sindikat nastavak partnerskih odnosa.

Sindikat PPDIV na svečanoj sjednici Glavnog odbora dodijelio priznanja aktivnim povjerenicima!

Sindikat PPDIV na svečanoj sjednici Glavnog odbora dodijelio priznanja aktivnim povjerenicima!

Sjednica glavnog odbora2Svečana sjednica Glavnog odbora Neposredno pred Božićne blagdane, u Bratini pored Zagreba sastali su se članovi svih tijela Sindikata PPDIV i održali svoje sjednice. Statutarnoj komisiji, Financijskom odboru i Predsjedništvu ovo su bile prve  sjednice nakon održanog Kongresa početkom prosinca, dok je Glavnom odboru ovo bila druga sjednica u novom mandatu 2016.-2020. godine. 

Statutarna komisija i Financijski odbor izabrali su, prilikom konstituiranja i svoje predsjednike, odnosno predsjednice! Za predsjednicu Statutarne komisije tako je izabrana MERI MARIĆ iz poduzeća Kraš d.d. Zagreb, dok je za predsjednicu Financijskog odbora izabrana  ANKICA  ŽUŽUL  iz poduzeća Dukat d.d. Zagreb.

sjednica statutarne komisijeSjednica Statutarne komisije Ujedno, Statutarna komisija je donijela pročišćeni tekst Statuta, te ga proslijedila Glavnom odboru na usvajanje, dok je Financijski odbor razmatrao Plan prihoda i rashoda Sindikata za 2017.  godinu. Nakon što je utvrdio njegovu ispravnost, proslijedio ga je Predsjedništvu i Glavnom odboru na raspravu i usvajanje.

Predsjedništvo  je na svojoj sjednici pod predsjedanjem Denisa Paradiša predsjednika Sindikata, donijelo Poslovnik o svom radu, a osim tema financijskog plana  za 2017. godinu i  pročišćenog teksta Statuta, Predsjedništvo je na prijedlog regionalnih povjerenika dodijelilo priznanja aktivnim sinidkalnim povjerenicima za 2016. godinu koja su nešto kasnije, na svečanoj sjedncii Glavnog odbora i dodijeljena.

Čestitamo svim nagrađenima i donosimo njihova imena po regijama:

I. regija

stjepan leboš IMG 4028Predsjednik Denis Paradiš i nagrađeni Stjepan Leboš, glavni povjerenik iz PIK -a Vrbovec 1. Marica Vidaković - glavna sindikalna povjerenica Kraš d.d. Zagreb

2. Stjepan Leboš - glavni sindikalni povjerenik PIK Vrbovec mesna industrija d.d. Vrbovec

II. regija

1. Helena Žeravica - glavna sindikalna povjerenica Tvornica ulja Čepin d.d., Čepin

2. Mirko Gardlo - glavni sindikalni povjerenik PP Orahovica d.o.o., Orahovica

III. regija

1. Dragutin Tkalec - sindikalni povjerenik Tegra d.o.o. Čakovec

2. Natalija Pranklin - sindikalna povjerenica DODLEK- AGRO d.o.o.Čakovec

IV. regija

1. Evelino Marić - glavni sindikalni povjerenik Mirna d.d. Rovinj

2. Ivica Bobić - sindikalni povjerenik Solana d.d. Pag

sjednica glavnog odbora3Članovi Glavnog odbora tijekom izlaganja predsjednika Paradiša Sjednicu Glavnog odbora kojoj su prisustvovali i članovi svih drugih tijela Sindikata, te nagrađeni sindikalni povjerenici, vodio je predsjednik Paradiš, a prigodnom, svečarskom dijelu sjednice prethodio je radni dio na kojem je prije svega donesen Plan rada Sindikata za 2017. godinu, a usvojen je i pročišćeni tekst Statuta.

stjepan potočki IMG 4037Predsjednik Denis Paradiš, Stjepan Potočki iz Agrolagune i Ivica Blažević dopredsjednik Potom su članovi Glavnog odbora nakon uvodnog izlaganja voditelja ekonomskih poslova Jasmina Kunjka, prihvatili i  Plan prihoda i rashoda za 2017. godinu, a na prijedlog predsjednika Sindikata  Denisa Paradiša usvojili su i odluku o zamjeni službenih automobila za predsjednika i regionalne povjerenike koji su kupljeni još prije sedam godina i koji su nakupili popriličnu kilometražu. Donesenom odlukom, automobili za regionalne povjerenike ovaj put bi se kupili na leasing u sklopu kojeg bi bilo i održavanje vozila, što je procijenjeno kao znatno manje rizičnije a samim tim i povoljnije za Sindikat i njegov proračun.

Na predbožićnoj sjednici Glavog odbora donesena je i odluka o Sportskim susretima Sindikata PPDIV u 2017. godini. Održat će se ponovo u Rovinju u Apartmanskom naselju Villas Rubin i to u vremenu od 25.5.-28.5.2017. godine.

šimo orešković IMG 4039Aktualni i bivši predsjednik - Denis Paradiš i Šimo Orešković, te Ivica Blažević U svečanom dijelu sjednice, nakon dodjele priznanja aktivnim sindikalnim povjerenicma u 2016. godini, dodijeljenji su i pokloni dugogodišnjim sindikalnim aktivistima i članovima tijela Sindikata i koji s krajem 2016. godine godine odlaze u mirovinu. To su Božidar Sabolić iz PIK-a Vrbovec i Stjepan Potočki iz Agrolagune Poreč.

Na samom završetku sjednice Glavnog odbora, predsjednik Sindikata PPDIV Denis Paradiš uručio je i prigodan poklon donedavnom predsjedniku Šimi Oreškoviću i zahvalio mu se na svemu što je učinio za Sindikat u svom doasadašnjem radu.

 

 

 

bwd  grupa 1/3  fwd

 

 

Poljoprivredno poduzeće Orahovica u Slavoniji izgradilo prvu tvornicu za preradu slatkovodne ribe!

Poljoprivredno poduzeće Orahovica u Slavoniji izgradilo prvu tvornicu za preradu slatkovodne ribe!

gardlo 1a U srcu Slavonije, u Čačincima kod Orahovice, u sklopu PP Orahovica, otvorena je prva tvornica za preradu slatkovodne ribe. Za izgradnju i opremanje nove tvornice utrošeno je 25 milijuna kuna od kojih je gotovo 9 mil. kuna financirano sredstvima IPARD-a.

Ovaj hvale pvrijedan projekt djelo je Poljoprivrednog poduzeća Orahovica, a u tvornici  će se otvoriti i petnaestak radnih mjesta za nove radnike. U tvornici će se pripremati smrznuti i dimljeni program slatkovodne ribe koja će se, osim na hrvatskom tržištu, prodavati još i na tržištima Bugarske, Poljske, Češke i to pod novim nazivom „Panona Mare“.

gardlo 2 Pri puštanju tvornice u pogon prisutan je bio i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te ostali predstavnici lokalne i županijske vlasti koji su redom hvalili navedeni projekt.

Predsjednik Uprave PP Orahovica Vlado Čondić-Galiničić u svom je govoru naglasio kako je ova tvornica odgovor na zahtjeve tržišta i ubrzani tempo života, a glavni razlozi ulaganja su potrebe kupaca za gotovim i polugotovim proizvodom vrhunske kvalitete.

Otvorenju tvornice prisustvovala je i delegacija Sindikata PPDIV-a predvođena  predsjednikom Denisom Paradišem, a uz njega  su još bili Šimo Orešković, Ante Krajina i Jasmin Kunjko. Domaćin im je u PP Orahovici bio Mirko Gardlo, glavni sinidkalni povjerenik tamošnje PPDIV-ove podružnice i član Glavnog odbora Sindikata.

Prijava ili Registracija

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconPrijava preko Facebooka

Prijava